Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nastává čas klidu a pohody, dobrého jídla, pohádek a setkávání se s blízkými. Vánoční atmosféru si plnými doušky vychutnává také operní pěvkyně Edita Randová. Se Super.cz se podělila o to, jak a s kým tráví Štědrý den i večer a zavzpomínala i na Vánoce, kdy jí nebylo zrovna do zpěvu.

Svátky Randová tráví v Praze, s manželem a synem. „Odpoledne vyrazím na hrob rodičů na Malvazinky, abych se alespoň pomyslně s nimi podělila o tu atmosféru, zavzpomínala na dětství a poděkovala jim za to, jak mě připravili na život. Poté jdeme domů, kde posloucháme koledy a já obaluji kapra,“ popisuje průběh dne.

Večeře se u nich podává kolem 18. hodiny. „Jelikož se většinu dne postíme, akorát v poledne máme hráškovou polévku, na večeři už se moc těšíme. Jako předkrm máme carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, poté bez polévky rovnou hlavní chod, a to smaženého kapra s bramborovým salátem. S jistým odstupem následuje harlekýnový dort s kávou nebo se zeleným čajem.“

Poté se rozdávají dárky, sledují pohádky, samozřejmě se zpívají koledy. „Půlnoční mše je naprosto nepostradatelná. Často si přeji, aby tento den nikdy neskončil. Nikam nepospíchám, mám vypnutý telefon,“ svěřila.

Randová se s námi podělila i o jednu vánoční historku, na kterou nevzpomíná ráda. Den mohl skončit tragicky.

„Miluji svíčky. Pořád u mě doma hoří, a tak jsem právě kvůli této atmosféře neváhala na Štědrý den zapálit adventní věnec a jít obalovat kapra. Dovedete si to představit?“ kroutí hlavou.

„Věnec, který byl na skleněném stolku, začal hořet, sklo prasklo, hořící věnec spadl do skleněného patra pod hlavní deskou, kde začaly hořet časopisy. Hasili jsme okamžitě vodou, která se vpila do koberců. Tehdy byla večeře až někdy pozdě večer. Dneska už se tomu směju, tehdy moc ne...,“ dodala Randová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám