Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tady se někdo před svátky plácnul přes kapsu. Nejdražší adventní kalendář světa si pořídila nejmenovaná švýcarská rodina a dala za něj v přepočtu 232 294 148 korun. A to už je slušná cifra.

Jeho autorkou je samozvaná královna Vánoc, návrhářka Debbie Wingham, která se specializuje na luxusní dárky pro zámožnou klientelu. Adventní kalendář vyrobila na zakázku, přesně dle přání klienta.

„Řekl mi, že v příštím roce plánují navštívit každý měsíc jinou zemi, a on potřebuje něco, co ty země bude charakterizovat,“ popsala pro South West News Service.

Kalendář tak má 12 okének, místo tradičních 24, ale opravdu stojí za to. Rodina se chystá navštívit kromě jiných lokalit třeba Paříž, Dubaj, New York nebo Disneyland.

V okénkách pak najdou například luxusní kabelku značky Chanel v hodnotě 520 131 korun, která reprezentuje Paříž. Dubaj charakterizuje zlatá arabská lampa s diamanty v hodnotě 1 961 671 korun a výlet do Disneylandu ručně vyráběné Disney ozdoby rovněž osázené diamanty.

Kalendář je vyroben z ebenu a váží 49 kilo, není to tedy žádný drobek. Při jeho výrobě autorka spolupracovala se značkami Cartier, Louis Vuitton, Goyard nebo Chanel. Zezadu ho ručně pomalovala, což jí zabralo zhruba tři týdny.

Adventní kalendář není prvním výtvorem Debbie tohoto formátu. Je autorkou také nejdražšího vánočního stromku na světě, který navrhla pro Hotel Kempinski Bahia, stál 342 milionů.

Z její dílny pocházejí také někdejší nejdražší boty světa za skoro 320 milionů, které vyrobila k šatům Red Abaya v hodnotě více než 362 milionů, a další kousky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám