Hlavní obsah
Článek

Yvetta Kornová (50) se narodila jako poslední ze čtyř nadaných dětí. Odmalička měla herecký, pěvecký i taneční talent a zdálo se, že před sebou má hvězdnou kariéru. Zpívala ve sboru, tancovala a moderovala dětský televizní pořad. Poprvé před kamerou stála už ve dvanácti letech, kdy si zahrála milou holčičku ve filmu Přijela k nám pouť.

Na druhý pokus se dostala na konzervatoř, kterou ale nakonec nedokončila. Mezi prvním a druhým ročníkem školu totiž opustila a zůstala na volné noze. Živila se různě, vystřídala zaměstnání uklízečky, kuchařky, pokojské, dělnice nebo rekvizitářky.

Nakonec zůstala doma a začala nezřízeně pít, což vedlo k jedinému - na alkoholu se stala závislou, a skončila čtyřikrát v protialkoholní léčebně.

Ale to nebylo všechno. Později se k alkoholu přidala ještě závislost na tvrdých drogách. Nejhůře na tom byla v období, kdy jí soud kvůli jejímu stavu odebral děti, dcery Terezu a Kateřinu, a syna Honzu. Bojovala o ně dva roky, aby je nakonec dostala zpátky.

„Samozřejmě, že jsem kráva, že jsem neměla brát drogy, ale to je prostě někde ve mně. Ty děti mi vlastně zachránily život. Kdybych neměla ty děti, tak bych možná už dneska ani nebyla,“ říká Yvetta s upřímností sobě vlastní.

Dnes žije Yvetta s rodinou v pražském Karlíně a čeká na další pracovní příležitost.

Reklama

Další články

Načítám