Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na newyorské premiéře filmu Being the Ricardos se nečekaně blýsknul i herec Tony Shalhoub (68), kterého si většina českých diváků pamatuje hlavně jako detektiva s nejrůznějšími fobiemi v seriálu Můj přítel Monk.

Na rozdíl od postavy Monka zdobí hercovu tvář plnovous, jinak se ale příliš nezměnil. Účinkování v seriálech preferuje herec dodnes, od roku 2017 se objevuje v seriálu Úžasná paní Maiselová.

Tam hraje Žida, i když sám pochází z křesťansko-libanonské rodiny. Když svět v říjnu obletěl výrok herečky Sarah Silverman, že jí nepřijde správné, že nežidovští herci ztvárňují Židy, Tony k tomu měl co říct.

„Vždycky jsem si myslel, že jsme herci. Jsme trénovaní k tomu, tedy alespoň já jsem byl, abychom uměli zahrát jakoukoliv roli. Znepokojuje mě takové omezování,“ uvedl pro Page Six. Nutno dodat, že svou roli Abeho zvládá více než důstojně.

V květnu loňského roku Shalhouba a jeho manželku Brooke Adams (71) skolil covid, herci bohužel neměli úplně lehký průběh.

„Bylo to náročných pár týdnů, ale uvědomili jsme si, že jsou lidi, co na tom byli mnohem hůř,“ komentoval tehdy zdravotní stav skromně v pořadu At-Home Variety Show.

Tony je druhým nejmladším z 10 sourozenců. S Adams se oženil v roce 1992 a zahráli si spolu i v několika filmech. Brooke se objevila i v pěti epizodách seriálu Můj přítel Monk. Když se brali, měla herečka adoptovanou dceru Josie Lynn, kterou herec také adoptoval. Později společně adoptovali ještě dceru Sophii.

Reklama

Další články

Načítám