Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její vlastní život je ještě pestřejší než knihy, které napsala. Spisovatelka Simona Votyová křtila už svoji desátou knížku Myší díra, když jsme si s ní povídali. "Taky nepíšu žádnou červenou knihovnu, jsou to spíš psychologické romány," řekla Super.cz.

Dvě předchozí knihy jsou dokonce částečně autobiografické, inspirované jejím životem. "V tom úplně prvním, Provařená, jsem se vypsala z toho,co se mi stalo, i když je tam i hodně fikce. V životě se mi stalo skoro všechno," uvedla.

A nás samozřejmě zajímalo, co například. Díky rešerším jsme věděli jen o tom, že svého biologického otce poznala až v dospělosti díky sociálním sítím.

"Když jsme byla malá, byla jsem v Klokánku, i když se to tehdy tak nejmenovalo, kvůli nemoci mojí maminky. Anebo jsem přišla úplně o všechno kvůli gamblerství mého bývalého partnera. Vzali nám dům, splácela jsem milionové dluhy. Je toho víc, ale to by bylo na dlouhé povídání," svěřila nám Votyová, kterou v životě těší vedle práce hlavně její dvě děti.

Křest proběhl hodně netradičně, střílelo se na její počest. Spisovatelka přitom žádná military aktivistka není. "Ta kniha je hodně o problémech, o emocích, o tom, že má člověk někdy dost a nejradši by se tím prostřílel. Byla to taková metafora, ale můj nápad to nebyl," vysvětlila.

Reklama

Další články

Načítám