Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Právě vznikající dramatický seriál Zúčtování budí bouřlivé reakce. Stanice BBC One se rozhodla natočit minisérii o někdejším slavném moderátorovi Jimmym Savilem, který měl během několika desítek let zneužít až stovky lidí včetně dětí. Zemřel v roce 2011.

Hlavní roli ztvární komik a herec Steve Coogan, který práci velmi zvažoval. „Rozhodnutí hrát Jimmyho Savileho jsem nebral na lehkou váhu. Neil McKay napsal inteligentní scénář, který citlivě zobrazuje děsivý příběh, který, i když je trýznivý, je třeba vyprávět,“ uvedl pro BBC.

Právě na této stanici Savile působil, patřil k oblíbeným moderátorům dětských pořadů.

Stejně tak televize musela hájit své rozhodnutí. „Úzce jsme spolupracovali s lidmi, jejichž život Savile ovlivnil, abychom zajistili, že jejich příběhy budou zobrazené citlivě a s respektem,“ uvedla ve svém prohlášení. Podle režiséra je seriál příležitostí, aby Savileho oběti dostaly hlas.

Zúčtování zobrazí Savileho od dětství po jeho smrt v roce 2011, „kdy se zjistilo, že zneužil více než 500 dětí“, píše web Variety. Své oběti měl hledat i v nemocnicích, podle webu BBC mělo jít o desítky lidí ve věku 5-75 let.

Reklama

Další články

Načítám