Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Že se nejlepší český zpěvák historie Karel Gott (†80) hodně zajímá o politiku a historii, to ví leckdo. Že je příznivcem spikleneckých teorií, podle kterých světové dění už staletí ovlivňují z pozadí tajemné skupiny, to se také ví. Avšak Gott má nyní dokonce jasno i v tom, jak to dopadne se světovou politikou. „Čeká nás celosvětová diktatura,“ říká Mistr.

„Celosvětové dění směřuje k totální globalizaci, která vyústí v jednu totalitní světovládu. Časem všechny malé banky padnou - už to pomalu začíná, bankovní giganti budou fúzovat, až nakonec zbude jediný bankovní dům, který bude všem diktovat. Vznikne jedna světová měna, která bude všechno řídit, a pak už je jen krůček k bezhotovostnímu platebnímu systému pomocí mikročipů a laserových neviditelných kódů - nejspíš je budeme mít zabudované v těle. A tím bude možné z jednoho vládního centra získat o každém informaci a každého kontrolovat,“ řekl Gott serveru Freeglobe.cz.

Podle něj se asi naplní všechny orwellovské vize o totální kontrole občanů systémem. Pro Super.cz v nedávném rozhovoru navíc řekl, že doba totality je nevyhnutelná. „Není jiné zbytí. Co si budeme povídat, světová ekonomika je v totální krizi a žádný politik nebude mít šanci s tím cokoliv udělat. Přijde s nepopulárními opatřeními, které nebude mít sílu prosadit. Nakonec dojde k tomu, že ulice nebude mít příležitost ovlivňovat stav věcí. Čeká nás nová totalita. A i přes všechny hrůzy, které provázely některé z těch předchozích autoritativních režimů, je nutné vidět, že diktátor sám rozhodl, jak se bude ubírat ekonomika a nikdo mu do toho nemluvil. Ekonomika pak vzrůstala,“ dodal Gott.

Související témata:
Diktatura

Reklama

Další články

Načítám