Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již jsme informovali, že Roman Štolpa (46) ze dne na den vzdal režírování hry v Divadle Radka Brzobohatého a bez slova omluvy zmizel neznámo kam. Jeho spolupracovníci si dělali vážné starosti o jeho duševní zdraví a mnozí dokonce i o jeho život. Herec a příležitostný režisér se nakonec sám Super.cz ozval a vysvětlil svůj nenadálý odchod z rozpracovaného představení.

„Řeknu vám tedy pravdu, nemám důvod si vymýšlet. Psychicky jsem se zhroutil a musel vyhledat pomoc," otevřeně a upřímně přiznává herec známý ze seriálu Rodinná pouta. „Odjel jsem ke svému otci, který je lékař. Celé svátky jsem se z toho dostával, ležel v posteli a pojídal lexauriny," říká.

Herec už nedokázal snášet nervové vypětí, které se pojilo s provozováním soukromého divadélka na pražských Vinohradech Bio Ilusion. „Snažíme se tu obnovit kulturní dění. Naše scéna je výjimečná tím, že nejde o obyčejné divadlo, ale máme stolovou úpravu. Během představení si tak můžete dát vínko, nebo kávičku. Je to zajímavé, ale zároveň dost organizačně náročné. Nejsem jen herec a režisér, ale i produkční," popisuje důvody své přepracovanosti Roman.

„Vážně bych nerad, aby si někdo myslel, že zase piju, protože alkoholu jsem se ani nedotkl. Nemá to s tím nic společného. My umělci jsme holt citlivé povahy a někdy je toho na nás prostě hodně," vysvětluje Štolpa, který řadu let bojuje s démonem alkoholu. Ještě dnes prý herec navštíví svého osobního psychiatra a následně se hodlá ozvat svým spolupracovníkům z divadla, aby o něj neměli strach.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám