Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci si ho pamatují coby Slováka Vlada Rutkaje z vojenského seriálu Chlapci a chlapi. Jeho představitel Boris Slivka bohužel zemřel. Bylo mu 57 let. O jeho úmrtí informoval novinář a spisovatel Miroslav Graclík.

„Vzpomínáte na čestného, ale prchlivého Vladka Rutkaje ze seriálu Chlapci a chlapi, kde hrál na kytaru, zpíval, ale i prožíval trable se svou manželkou? Hrál ho slovenský herec Boris Slivka. Zdá se mi to neuvěřitelné, ale Boris zemřel. Bylo mu pouhých 57 let,“ napsal Graclík na sociální síti a krátce na něj zavzpomínal.

„Na Slovensku natáčel a filmoval od svých jedenácti let. Když v roce 1988 vysílala Československá televize v premiéře právě Chlapce a chlapy, emigroval jako pětadvacetiletý do Ameriky, kde udělal kariéru v realitách,“ popsal jeho životní etapu novinář.

Podle hercova bratra Maria Slivky, zemřel Boris Slivka na následky nehody. „Dnes nás navždy opustil po tragické nehodě můj bratr Boris. Měli jsme po třiceti letech před sebou konečně společnou budoucnost. Zůstaneš mou největší inspirací v životě, děkuji za všechno, s láskou, Mario,“ vzkázal bratrovi do nebe.

Boris Slivka si kromě seriálu Chlapci a chlapi zahrál také v několika televizních filmech. Namátkou jmenujme menší role ve snímcích Eygletiérovci , Rodák nebo Na vlne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám