Hlavní obsah
Článek

Letošní 55. ročník MFF KV bude protkaný hvězdami. Na filmový festival dorazí americký herec Johnny Depp (60) a také britská legenda Michael Caine. Organizátoři festivalu v čele s Jiřím Bartoškou to oznámili v úterý.

„Johnny Depp bude na festivalu v jeho druhé půlce,“ upřesnili organizátoři s tím, že na potvrzení účasti čekali do posledních chvil.

Johnny Depp je mistrem přeměn. Do svých postav vkládá vše a dokáže zahrát jak dramatické, tak i komediální role. Narodil se v Owensboro ve státě Kentucky jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Kromě herectví se věnuje i hudbě a se svou kapelou Hollywood Vampires koncertuje po světě.

Svou první hereckou roli získal ve filmu Noční můra v Elm Street a hned poté přišla nabídka vkročit do seriálu 21 Jump Street, kterou napodruhé přijal. Už tam se stal miláčkem diváků.

Z jeho dlouhé filmografie vybereme pár snímků, které jste jistě viděli a Johnny vás v nich uhranul. Kdo by si nevzpomněl na Střihorukého Edwarda, Piráty z Karibiku, Rumový deník, Alenku v říši divů či Karlíka a továrnu na čokoládu. Pak má na kontě i temnější snímky jako Ospalá díra, Devátá brána, Z pekla či Tajemné okno. Naposledy se objevil ve snímku Minamata, který měl premiéru v loňském roce.

Více než o jeho hereckých rolích se v posledních letech mluví o rozvodu s jeho druhou manželkou Amber Heard. Jejich osočování ještě stále zaměstnává právníky.

Dalším velkým jménem je Sir Michael Caine. Britský herec a držitel dvou Oscarů a dalších filmových cen si převezme ocenění i v Karlových Varech. V rámci slavnostního zahájení letošního ročníku karlovarského festivalu obdrží Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Sir Michael Caine se pyšní bohatou filmografií, která značí jeho nadání ztvárnit jakoukoliv roli. Od dramatických příběhů až po komedie. Ve výčtu tak můžeme najít například role ve snímcích Muž, který chtěl být králem (1975), Tichý hlas (1998) či batmanovskou trilogii Christophera Nolana, kde si zahrál Alfreda Pennywortha. Zároveň se objevil i v komedii Slečna Drsňák či v parodii Kingsman: Tajná služba.

Svého prvního Oscara získal za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Hana a její sestry od Woodyho Allena. To bylo v roce 1987. Druhou zlatou sošku si odnesl v roce 2000 za roli ve snímku Pravidla moštárny.

V roce 1992 získal Řád britského impéria a v roce 2000 byl královnou Alžbětou II. povýšen do rytířského stavu.

Už minulý týden festival oznámil, že dorazí také herec Ethan Hawke.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám