Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Biologický věk Leony Machálkové (56) je rozhodně podstatně nižší než ten určený datem narození. Zpěvačka vypadá výborně a za tím stojí mimo jiné i dobrá životospráva. V posledních letech propadla Leona také tenisu.

„Celý život žiju u tenisových kurtů. V Přerově jsem vyrůstala u tenisu, chalupu máme taky u tenisu a v Praze taky. Dala jsem se na tenis až před osmi lety,“ říká Leona, pro kterou byly ale začátky s tímto sportem trnité.

„Objevily se mi nějaké zdravotní komplikace, jako je tenisový loket. To se vyřešilo laparoskopickou operací a změnou stylu. Je důležité hrát dobře, jinak si člověk huntuje tělo.“

Ze zpěvačky se stala nadšená hráčka a velká tenisová fanynka. „Dívám se v televizi na zápasy, na Instagramu sleduju hráče. Každý den se setkávám s naším tenisovým kapitánem Petrem Pálou (bývalý český profesionální tenista, nyní aktivní trenér, pozn. red.). Jsem v těch velmi vysokých vodách,“ smála se zpěvačka.

A vděčí Machálková tenisu za skvěle formovanou postavu? „Každý tenista vám řekne, že tenis nemodeluje postavu, ani se při něm nehubne. Je třeba dělat spoustu jiných aktivit, aby to mělo efekt,“ říká Leona, která kromě tenisu chodí pravidelně běhat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám