Hlavní obsah
Článek

V neděli večer přišla ze Slovenska velmi smutná zpráva o úmrtí herce, zpěváka, dramatika, režiséra a humoristy Milana Lasici. Skonal přímo na jevišti bratislavského divadla Štúdio L+S. Před vchodem vzniklo pietní místo, kam mohou lidé přinést květiny či zapálit svíčky.

Milan Lasica (†81) naposledy vydechl přímo na jevišti, během třetí děkovačky. Navzdory snaze lékařů se herce nepodařilo oživit.

„V neděli 18. července se přímo na jevišti Štúdia L+S s námi definitivně rozloučil náš milovaný Milan Lasica. A protože to byl velký divadelník a profesionál, počkal si až na třetí děkovačku,“ stojí na stránkách divadla. „Takhle odcházejí jen ti největší... Jen kdyby to nás ostatní tak strašně nebolelo. Čest jeho památce,“ vzpomínají s láskou zdrcení kolegové a vedení divadla.

Milan Lasica tvořil nerozlučnou dvojici se svou životní partnerkou a manželkou Magdou Vášáryovou, s níž měl dvě dcery. Jeho osobnost i talent oceňovali nejen fanoušci, v roce 1989 mu byl udělen titul zasloužilý umělec. V roce 2003 pak od prezidenta Václava Havla (†75) získal státní vyznamenání Medaile za zásluhy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám