Hlavní obsah
Článek

Zpráva o odchodu Františka Nedvěda do hudebního nebe zarmoutila obrovské množství zpěvákových fanoušků i kolegů. Zemřel v neděli 18. července ve věku 73 let. Na zesnulého umělce pro Super.cz vzpomínala i jeho kolegyně Věra Martinová (64).

„Je moc těžké se k tomu vyjadřovat. S Frantou jsme se často potkávali na jevišti. Mnohokrát jsme se střídali na jednom pódiu a měli jsme mnoho společných koncertů, ať už s jeho kapelou, nebo ještě s jeho bratrem Honzou,“ vyprávěla první dáma naší country scény.

Vzpomněla i Františkovu zálibu v tenise. „Jezdili jsme na tenisovou akademii Petra Huťky do Přerova. Na kurtu jsme se ale nepotkávali jen tam, dokonce jsme byli párkrát hrát u něj doma, měl vlastní kurt a byl do tenisu zapálený,“ vzpomíná.

„Franta byl trošku bručoun, ale měl svůj suchý humor. Bohužel měl ale i špatnou životosprávu, rád jedl, hodně kouřil, a tělo si tak huntoval,“ řekla Martinová.

Co se týká Nedvědova uměleckého projevu, před tím Martinová smeká. „Nemůže se mu upřít, že to byl skvělý zpěvák. Myslím, že jeden z nejlepších u nás. Měl americké frázování a český text dokázal zazpívat, jako kdyby byl v angličtině,“ dodala Věra Martinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám