Hlavní obsah
Článek

Kyle MacLachlan (62) patří k oblíbeným americkým hercům, kteří se nesmazatelně zapsali do myslí diváků hlavní rolí v kultovním seriálu Davida Lynche Městečko Twin Peaks.

Coby agent FBI Dale Cooper vyšetřuje tajemnou vraždu místní středoškolské studentky Laury Palmerové. Seriál se natáčel v 90. letech a MacLachlan za něj získal Zlatý glóbus. Zahrál si také ve filmovém zpracování a seriálovém pokračování. David Lynch měl herce v oblibě a obsadil ho také do svých filmů Duna a Modrý samet.

Kyle MacLachlan rozhodně není hercem jedné velké role. Dnes je z něj prošedivělý šedesátník, který o filmové a seriálové role rozhodně nemá nouzi. Diváci ho znají také ze seriálů Sex ve městě, Zoufalé manželky či Jak jsem poznal vaši matku. Naposledy si zahrál ve snímcích Capone a Tesla.

Úspěšný herec se roku 2002 oženil s filmovou producentkou Desiree Gruber, s níž má syna Calluma Lyona (12). Kyle si ostatně na nezájem žen nikdy nemohl stěžovat. V minulosti byl dokonce zasnouben s topmodelkou Lindou Evangelistou. Chodil také s herečkami Heather Graham či Larou Dern.

Reklama

Další články

Načítám