Hlavní obsah
Článek

Ve světě dabingu se herec Dalimil Klapka (88) zviditelnil rolí inspektora Columba. Nedaboval ho ale od začátku, štafetu převzal po svém kolegovi, kterému se do cesty postavila tragická událost.

„Když jsem k tomu přišel, měl jsem velké rozpaky. Petr Haničinec, který ho daboval přede mnou, byl výborný dabér. Měl ale dopravní nehodu a byl 5 týdnů v kómatu, televize byla nucena ho přeobsadit,“ prozradil Super.cz Dalimil Klapka a jedním dechem dodal, že dabovat populární seriál o inspektorovi v béžovém baloňáku bylo leckdy náročné.

„Tenkrát se seriál vysílal denně, takže jsem měl i tři Columby na den. Když jsem jich za dva dny nadaboval šest a šel jsem pak jednou večer do spořitelny, abych vybral peníze, nemohl jsem si u bankomatu vzpomenout ani na PIN od karty,“ pobavil nás historkou oblíbený dabér. „Vzpomněl jsem si na něj, až když jsem se vracel domů,“ dodává.

Jak nám herec svěřil v předchozím rozhovoru, bojuje s rakovinou. Covidovou dobu trávil mimo jiné i na nemocničním lůžku „Absolvoval jsem dvě operace a tři pobyty v nemocnici, které končily ozařováním. Uvidíme, co bude,“ řekl. Neztrácí ale optimismus a úsměv na tváři. „Snad budu moci ještě vlézt na jeviště, jestli mě lidé přijmou,“ dodal skromně.

Další zajímavosti o životě Dalimila Klapky, jeho práci i začátcích v dabingu se dozvíte v novém dílu podcastu V českém znění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám