Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Xueli Abbing (16) původem z Číny odložili rodiče jako novorozeně před sirotčincem, protože se narodila jako albínka. Od té doby se ale leccos změnilo, náctiletá dívka má už slušně rozjetou modelingovou kariéru a zaujala dokonce italský Vogue.

Xueli adoptovala holandská rodina a od 11 let se věnuje modelingu. Kromě focení pro nejrůznější magazíny a přehlídek také spolupracuje například se značkou Kurt Geiger.

Poprvé se dostala k modelingu náhodou, když její matka oslovila návrháře z Hong Kongu, aby jí navrhl oblečení pro syna. Designér si ji vybral pro kampaň s názvem 'perfect imperfections' a přehlídka tehdy nastartovala její kariéru.

Sociální sítě využívá k šíření povědomí o albinismu a snaží se inspirovat ostatní, aby se nebáli lišit se a oslavovali přirozenou krásu. Sama říká, že se standardy krásy mění a svět modelingu se jim přizpůsobuje.

„Stále vidíme vysoké, štíhlé modelky, ale už se v médiích objevují i lidé odlišní nebo s postižením, což je skvělé. Ale mělo by to být normální,“ míní.

Xueli zastupuje britská agentura Zebedee Management, která usiluje o větší diverzitu v modelingu a zastupuje převážně postižené nebo viditelně odlišné jedince.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám