Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loňský ročník soutěže Eurovision Song Contest překazila pandemie. O letošní ročník fanoušci ale nepřijdou. Vše však probíhá za úplně jiných podmínek než v předešlých letech. Česko na hudební soutěži tentokrát zastupuje zpěvák Ben Cristovao (36).

Ten se se svým týmem aktuálně nachází v Rotterdamu, kde bude v druhém semifinále bojovat s písní Omaga. „Na semifinále se těším absolutně. I když je Eurovize v mnohém specifická a opravdu psychicky náročná, tak je fakt, že se ta práce tolika lidi chýlí k vrcholu, uklidňující,“ svěřil se Ben a popsal přísné podmínky soutěže.

„Když nejsme v Ahoy aréně, máme nařízeno zůstávat vždy pouze na hotelu, s výjimkou dvou výletů organizovaných holandským vysílatelem. Máme povinné PCR a antigenní testy každé dva dny. Nesmíme se potkávat ani fotit s lidmi mimo společný areál pro všechny delegace, kde mají umělci své šatny, kde jsou maskérny, kostymérny a kde jsou přísná pravidla pro vstup podobná letištním kontrolám. Ostatní vystupující smíme potkávat poprvé až na červeném koberci,“ svěřil se zpěvák, který tráví většinu času na hotelu, kde se se svým týmem na soutěž připravuje.

Během čtvrtečního semifinále, které odvysílá ČT2, bude vystupovat v kostýmu od návrháře Jiřího Kalfaře, který mu vytvořil haute couture bundu. Ručně na ni bylo přidáno více než sto tisíc krystalů tvořící pospolu kaleidoskopický vzor. Záda zdobí další kamínky seskládané do symbolů lásky, míru a veganství a hlavy pantera. Společně odkazují na jednotu a svět bez týrání zvířat. Bunda vznikala několik týdnů a v součtu zabrala přes 260 hodin práce. Zbytek kostýmu je vyroben z organické bavlny s důrazem na třpyt a jas.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám