Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani chladnější jaro neodradí Lenku Termerovou od dennodenních vycházek se psem. Pravidelně vyráží na pětikilometrový úsek ve Škvorecké oboře u Úval, kde mají chalupu. Tam teď s manželem nejvíc pobývají.

I když herečka a její muž, režisér Moris Issa (76), podstoupili obě dávky očkování, zatím se raději drží mimo Prahu. „V pondělí jsem sice byla v motolské nemocnici na běžné kontrole, která dopadla dobře, klepu na dřevo, ale pořád raději žijeme na venkově,“ řekla Super.cz sympatická Lenka Termerová (73). Ta prodělala v roce 2009 rakovinu prsu, takže je z pochopitelných důvodů hodně opatrná. Kvůli covidu opustila i roli v seriálu Sestřičky.

V její rodině se na jaře seskupilo povícero narozenin. K oslavě jednotlivých nedošlo, tak se v dubnu společně sešli a dodatečně si je užili. „Už jsme byli s mužem naočkovaní a děti si nechaly udělat testy,“ svěřila nám. Ještě předtím měla jejich dcera Martha čtyřicátiny. Právě natáčela v Olomouci čtyřdílný seriál, alespoň jí poslali video.

„Je to šílený, jedno dítě čtyřicet, druhé, Filip, bude mít v srpnu padesát,“ se smíchem nám to komentovala seriálová maminka Boba Švarce (Martin Zounar) z Ordinace v růžové zahradě. Před pandemií pro změnu hrála v divadle mámu zpěvačky Moniky Absolonové ve Funny Girl. Doufá, že se k tomuto představení na podzim vrátí.

„Zbláznila jsem se do pečení chleba. Nejvíc mi chutná žitný, dělám také arabský, moc dobrý je kváskový. Zadělávám chleba poctivě, peču v troubě, mohla bych z fleku změnit profesi,“ pochlubila se Super.cz svojí novou vášní. „Nejraději mám italskou ciabattu, ale když jsem se dívala na recept, tak to znamená tři dny.“

Kromě pekařiny dělá nositelce Českého lva radost zahrada. Magnolie, která loni zmrzla, teď krásně kvete, jen kytičkám se prý zatím moc nechce. „Těším se na léto, kdy bych měla s režisérkou Alicí Nellis točit na venkově film. Jde o velké emoce, scénář je nádherný a možná si v něm zahrajeme i s dcerou Marthou.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám