Hlavní obsah
Článek

Je to víc než rok, co lékaři Radaně Labajové oznámili, že je nositelkou vysoce rizikové vlohy BRCA2. U zpěvačky byla osmdesáti procentní pravděpodobnost, že u ní propukne rakovina, která se stala osudnou její mamince a onemocněla jí její sestra Martina. Členka kapely Holki proto z preventivních důvodů podstoupila dvě náročné operace, během kterých jí odstranili vaječníky a mléčné žlázy. Podobný zákrok například prodělala hollywoodská herečka Angelina Jolie (48).

Sympatická zrzka o svých zkušenostech otevřeně mluví, aby navnadila k prevenci ostatní ženy. Během rozhovoru se nevyhýbala ani náročné otázce, jak se vyrovnává s tím, že jí zákrok ovlivnil její ženské prvky. „Mám za sebou dvě nejdůležitější operace. Jedna mě ještě čeká, jelikož při mastektomii se odoperovávají prsní žlázy. Pak se prsa upravují, aby to nevypadalo divně,“ vysvětlila nám postup Radana.

Zpěvačku zlákala možnost si při operaci nechat prsa zvětšit. Ostatně její kolegyně ze skupiny Katka Brzobohatá si chirurgické zvětšení poprsí dopřála nedávno. „Ptala jsem se operatéra, jestli bych je nemohla mít větší, což zamítl. Zdraví je přednější,“ usmívá se Radana Labajová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám