Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královna Alžběta II. (†96) to v posledních dnech opravdu nemá jednoduché. Sotva se naposledy rozloučila se svým milovaným manželem, který jí stál věrně po boku 73 let, oplakává další ztrátu. Sir Michael Oswald, bývalý manažer královských stájí, zemřel ve věku 86 let.

Sir Oswald radil královně stejně jako její matce v záležitostech závodů mnoho let. Po dlouhé nemoci zemřel 17. dubna, v den pohřbu vévody z Edinburghu.

Michael byl často viděn po boku královny na nejrůznějších závodech. Že má Její Veličenstvo zálibu v koních, není novinka. Ještě loni se pravidelně vypravovala na vyjížďky.

„Vždycky říkával, že má nejlepší práci na světě. Celý život vlastně dělal to, co by dělal jako bohatý muž, který nemusí pracovat,“ uvedla pro Racing Post vdova po Oswaldovi, lady Angela.

Královně matce radil se závody od roku 1970 až do její smrti v roce 2002. Poté zaujal místo poradce královny Alžběty II. Byl jí ale také blízkým přítelem, který měl skvělý smysl pro humor a bavil ji jezdeckými historkami.

Loni se mu dostalo velké pocty. Byl jmenován rytířem velkokříže Královského řádu Viktoriina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám