Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ornella Koktová (31) se ve středu stala už trojnásobnou maminkou. Na svět přivedla roztomilou dcerku, kterou s manželem Pepou Koktou pojmenovali Lillianne. I třetí porod proběhl císařským řezem. Ornella se teď pochlubila nejen roztomilou holčičkou, ale popsala i svůj porod.

„S Lilianne to byl můj třetí a opravdu poslední porod - císařským řezem. Před porodem jsem měla dost nervy z anestézie - nakonec jsem zvolila epidural - vyšlo to na první pokus a šlo se na věc. První den na JIP paráda. Hodné sestřičky, čerstvý vzduch z okna, čajíčky, návštěvy miminek, odpočinek, silné léky proti bolesti,“ popisovala Ornella.

Pak ale „pohoda“ skončila. „Den po - ranní cvičení, ale pak první posazení a postavení. Nebudu kecat, ale totálně mi spadl tlak, záblesky před očima, hučení v uších, zblednutí a následné skoro omdlení (3x). Bolest břicha šílená, chůze ve stylu 100leté babičky v předklonu. Nakonec jsem s pomocí sestřiček zvládla vlažnou sprchu, která mi moc pomohla, následně po odchodu z koupelny jsem se opět málem skácela, ale hodné sestřičky mi ihned donesly iontový nápoj a po chvilce odvezly na oddělení šestinedělí, kde jsem si mohla užít malou Lilianne,“ popisovala první dny po porodu Ornella.

Ta prý zažila nejmenší krvácení ze všech porodů, ale zároveň trpí největšími bolestmi břicha. „Vylézání z postele je pro mě mega výkon plný nářků a funění. Cítím, jak se mi „přesouvají“ kosti kolem pánve zpět na své místo, je to strašidelný,“ nechala se slyšet.

Z dcerky je ale nadšená. „Lilianne je straaaaaaaašnej andílek! Za ten mimi poklad to vždycky stojí,“ tetelila se blahem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám