Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač je už dva roky v důchodu, výrazná tvář nejsledovanější komerční televize nezahálí. Martin Severa sice už dávno oholil svůj typický knír, také tmavé vlasy mu prošedivěly, ale stále se může chlubit vzhledem štíhlého elegána s uhrančivýma očima.

Původně vystupoval na obrazovce Československé televize jako zpravodaj z Federálního shromáždění, po rozdělení republiky komentoval události v Deníku a Deníku plus. V roce 1994 dostal nabídku do začínající Novy, která postavila moderování Televizních novin na dvojici žena a muž. Vedle zkušeného novináře Martina Severy posadili půvabnou blondýnku, o patnáct let mladší Martinu Kociánovou.

Po šesti letech z Novy odešel. „Později mi sice nabídli návrat na obrazovku, ovšem jako moderátorovi počasí. Post rosničky jsem odmítl,“ řekl Super.cz. Prošel různými pozicemi, včetně funkce ministerského tiskového mluvčího. Co dělá dnes? „Vedu oddělení mediálních studií na Mezinárodní konzervatoři Praha. A jen trnu, aby nám nezrušili praktické maturity.“

Moravák z Velké nad Veličkou vždy kladl důraz na práci s češtinou, ostatně náš jazyk dva roky učil i na gymnáziu v jihofrancouzském Nimes. Dobrý rétor dělá rozhovory pro TV Praha, s hosty rozmlouvá přes Skype, Facebook nebo ve studiu. Také moderuje pořad Knihy v kobce, který využívá prostor té rekonstruované s číslem 17 na pražské Smíchovské náplavce. Je nadšeným vinařem a cyklistou, na kole ročně najezdí 5000 kilometrů.

Reklama

Další články

Načítám