Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Stach (46) v této době, nepřející volnému pohybu po republice, pořádně trpí. Představitel jedné z hlavních postav populárního seriálu Případy 1. oddělení má sice štěstí, že může pracovat, ale neskutečně mu chybí příroda.

Rodák z Jablonce nad Nisou, původně vyučený číšník, rád jezdí na kole, dokonce je zvyklý spávat pod širákem. „Jsem až psychicky závislý na pobytu v přírodě, v lese, na horách. Tahle omezení jsou pro mě hodně nepříjemná. Příroda znamená ventil, únik, odpočinek a inspiraci,“ řekl Super.cz. Situace mu však umožňuje o to víc být se synkem Filipem, s nímž nežije a kterému budou v květnu tři roky.

„Chodíme ven, jsme spolu častěji, než by tomu bylo za normálního provozu. Pro rodiče předškoláků a školou povinných není doba jednoduchá. Hluboce cítím se všemi, kteří to zvládají.“

Pro děti hrával 16 let v Divadle Minor, mimo jiné také Perníkovou chaloupku, která teď byla převedená v rámci experimentálního divadelního zážitku Brejlando do virtuální reality.

„Myslím si, že jde o zajímavý pokus. Třeba nějakou cestu do budoucna? Mám na sobě takový stařenovský převlek, velký prsa, velkej zadek,“ říká Stach o své postavě ježibaby zpodobňující komické zlo.

Herec je rád, že se v příbuzenstvu nikdo se strašnou nákazou nesetkal. Sám pravidelně chodí každý týden na testování. A jak bude trávit Velikonoce, když nemůže vyjet, kam by chtěl, z Prahy, kde žije? „Asi někde v parku…,“ odpověděl nám s lehce hořkým úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám