Hlavní obsah
Článek

Šéfredaktorka jednoho holandského časopisu dala výpověď poté, co oblíbená zpěvačka Rihanna (36), která nedávno vystoupila i u nás, zkritizovala její článek o ní samotné. Barbadoské krásce se nelíbilo, že v něm použila rasistický výraz.

Autorka článku označila Rihannu jako “nigga bitch“ (černou č***u). Tento slangový výraz, který se hojně používá u R & B skladeb, ale v tomto kontextu vyzněl urážlivě.

„Doufám, že mluvíte anglicky, protože váš časopis je velmi špatným příkladem evoluce lidských práv. Považuji vás za neuctivé a zoufalé. Existují tisíce holandských dívek, které by byly šťastné, kdybyste napsali o jejich přínosu vaší zemi. Namísto toho jste napsali článek, který uráží celou rasu. To je váš přínos světu,“ zepsula Ri-Ri článek na jedné ze sociálních sítí.

Magazín se za svou chybu omluvil prostřednictvím Facebooku, kam zostuzená šéfredaktorka napsala: „Uvědomuji si, že moje první reakce na Twitteru, ve které jsem napsala, že šlo pouze o vtip, byla neúplným překroucením toho, co jsem myslela. Měla jsem raději napočítat do deseti předtím, než jsem něco napsala. Tím jsem uškodila vlastní důvěryhodnosti a to se k šéfredaktorce nehodí.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám