Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příznivci Tolkienových příběhů mohou jásat. Příští rok přijde do kin další super pecka ze Středozemě, film Hobit: Neočekávaná cesta. A s rozpočtem devíti miliard korun to bude cesta opravdu velkolepá!

Tentokrát se diváci mohou těšit na dobrodružství Frodova strýce Bilba Pytlíka. Děj filmu se totiž odehrává 60 let před „Pánem prstenů“ a vypráví o Bilbově cestě na Osamělou horu, kam se vydal nárokovat si zpět ztracené trpasličí království Erobor.

Stejně jako za šedesát let jeho synovci Frodovi, i Bilbovi bude společnost dělat čaroděj Gandalf Šedý. A právě při této cestě Bilbo potká Gluma, od kterého získá „miláška“, prsten, který později ovlivní osud celé Středozemě.

Už teď je jisté, že půjde o skvělou podívanou a o napětí a dech beroucí záběry rozhodně nebude nouze. Cesta na horu totiž vede přes země, kde se to jen hemží skřety, zlobry nebo smrtícími obřími pavouky!

Hlavní roli mladého Bilba Pytlíka ztvárnil Martin Freeman, Gandalfa si opět zahrál Ian McKellen. Dlouhou dobu se sice nedařilo sehnat režiséra, který by se náročného úkolu zhostil, ale nakonec se nechal přemluvit oskarový Peter Jackson, který se podepsal i pod filmové zpracování předchozí Tolkienovy slavné trilogie. Kinovým distributorem po celém světě je společnost Warner Bros Pictures, která světovou premiéru připravuje na prosinec příštího roku. Vy se na exkluzivní záběry můžete podívat už nyní!

Reklama

Další články

Načítám