Hlavní obsah
Článek

Britská královská rodina si dala na čas s vyjádřením k rozhovoru Harryho (39) a Meghan (42) s Oprah Winfrey, v němž mimo jiné vévodkyně promluvila o myšlenkách na sebevraždu a rasismu ze strany manželovy rodiny. A zatímco královna podala krátké oficiální prohlášení s tím, že věci bude s vnukem a jeho ženou řešit v soukromí, William (41) je prvním členem rodiny, který promluvil veřejně.

William s Kate opouštěli londýnskou školu, kde se účastnili programu na podporu duševního zdraví dětí, když jej zastavil reportér Inzamam Rashid ze Sky News s tím, jestli se svým bratrem už mluvil.

„Nemluvil, ale udělám to brzy,“ odpověděl William. „A můžete mi říct, jestli je královská rodina rasistická?“ tázal se reportér dál. „Rozhodně nejsme rasistická rodina,“ reagoval princ.

Meghanina tvrzení o rasismu šokovala nejen veřejnost, ale i královnu, která situaci prošetřuje. Ačkoliv nikoho nejmenovala, prozradila Meghan, že jeden z členů rodiny vyjádřil obavy o barvu kůže syna Archieho. Harry tuto informaci potvrdil, později však vyvrátili, že by šlo o královnu nebo jejího chotě Philipa.

"Celou rodinu zarmoutilo, když se dozvěděla o celém rozsahu toho, jakou výzvou pro Harryho a Meghan byly poslední roky. Nastolené otázky, zejména ta rasová, jsou znepokojivé. Ač se některé vzpomínky mohou rozcházet, jsou brány velmi vážně a rodina se s nimi vypořádá soukromě," zní oficiální vyjádření Buckinghamského paláce.

Reklama

Další články

Načítám