Hlavní obsah
Článek

Kryštof Hádek (42) patří k našim nejoblíbenějším hercům. Už za rok oslaví čtyřicítku, ale na televizních obrazovkách se objevoval už o mnoho let dříve. První známější televizní film, ve kterém si Hádek zahrál, bylo drama režisérky Andrey Sedláčkové o dospívání v reálném socialismu Ze života pubescentky.

Hádkovi tehdy bylo sedmnáct let, a tak se na roli skvěle hodil. Zdatně mu tehdy sekundoval i Jakub Prachař (40). Mladistvou vizáží ostatně disponoval i o dva roky později v oceňovaném filmu Jana Svěráka Tmavomodrý svět (2001). Hádek v něm ztvárnil mladého letce Karla Vojtíška. Tato role Hádka proslavila a byl za ni nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Českého lva ale získal až o několik let později - a to za filmy Kobry a užovky (2015, vedlejší herec) a 3 sezony v pekle (2009, hlavní herec). Diváci si ho oblíbili také v trilogii Bobule, filmu Signál či seriálu Neviditelní.

Kryštof Hádek má ještě staršího bratra Matěje, s nímž si zahrál ve zmiňovaných Kobrách a užovkách, Matěj Hádek (48) bral Českého lva za hlavní roli, a tak bratři proměnili obě herecké nominace V galerii si připomeňte, jak Kryštof Hádek vypadal ve svých prvních filmech.

Reklama

Další články

Načítám