Hlavní obsah
Článek

Německý akční seriál Kobra 11 byl velmi populární i u nás. Téměř nekonečný seriál s 25 sériemi se odehrává na fiktivním oddělení dálniční policie. Snad každý si pamatuje legendární hlášku z úvodní seriálové znělky: Jejich revírem je dálnice, jejich tempo je vražedné jejich protivníci jsou překupníci kradených aut, vrahové a vyděrači…

Hlavní roli ztvárnil herec Erdogan Atalay (54), který hrál vrchního komisaře a legendu dálniční policie Semira Gerkhana, po jehož boku se za dvacet let natáčení vystřídala celá řada parťáků.

Semirovu životní lásku Andreu hrála sekretářka Carina Wiese (53). Ta se v oblíbeném seriálu objevovala od roku 1997 a zahrála si i v jeho pokračování Kobra 11: Nasazení týmu 2 (2001-2002).

Sympatická herečka žije v Berlíně a dnes byste v ní mladou sekretářku téměř nepoznali. Jako padesátnice zraje jako víno a pořád jí to moc sluší, ale přibývající léta nezastaví ani ona.

Carina Wiese není jen herečkou jedné role. Pravidelně se objevuje v televizních filmech (Der Bergdoktor - Bauernopfer, Zlodějka knih, Tichá revoluce) i seriálech (Dark). Přesto je spjata hlavně s Kobrou 11, která se stala jejím osudovým seriálem. Ona sama mimo jiné vyučuje herectví, ráda zpívá a se svým dlouholetým partnerem Svenem vlastní statek v Uckermarku. Společně mají již dospělého syna Samuela (29).

Reklama

Další články

Načítám