Hlavní obsah
Článek

Herec Miroslav Táborský (61) se na obrazovce aktuálně objevuje v seriálu Zločiny Velké Prahy. Na nabídku zahrát si v detektivce z doby první republiky kývnul takřka okamžitě. „Mám dobovky hrozně rád. Přesvědčily mě i dobré scénáře, protože jsou napsané podle skutečných případů, které se v takzvané Velké Praze odehrály, a lákala mě i spolupráce s režisérem Jardou Brabcem,“ svěřil se Super.cz herec.

Na obrazovce se objevuje coby policejní rada, což bylo také jedním z důvodů, proč roli vzal. „Když mi poprvé řekli, že budu hrát policejního radu, tak jsem zajásal, že budu něco jako rada Vacátko. Pak jsem byl mírně zklamaný, že se tolik neúčastní vyšetřování,“ svěřil se nám Miroslav Táborský. Ač má na svém kontě nespočet filmových a televizních rolí, poslední roky se věnoval především divadelním prknům a nabídky na natáčení odmítal.

Nyní v době, kdy vidina toho, že by se opět mohl objevit na jevišti, je v nedohlednu, je rád, že může před kameru. „Poslední roky jsem se živil téměř výhradně divadlem a natáčení bylo podstatně míň než roky předchozí. Ale osud byl ke mně milý, že ve chvíli, kdy bych to mohl opravdu existenčně pociťovat, tak jsem dostal loňské léto nabídku loňské na televizní seriál,“ svěřil se nám herec, který se nyní těší na novou práci.

„Teď mám před sebou film pro HBO, pak mám na léto jeden film domluvený a květen – červen pohádku s Karlem Janákem, tak mám před sebou najednou víc natáčení, než bylo v poslední době obvyklé,“ svěřil se Táborský.

Reklama

Další články

Načítám