Hlavní obsah
Článek

Whitney Houston (†48) se sice jako malá toužila stát učitelkou nebo veterinářkou, ale každý, kdo ji znal, dobře věděl, že byla předurčená být zpěvačkou. A to zpěvačkou přímo obřího formátu.

V průběhu jejího života se spekulovalo o nespočtu afér, včetně románku s Eddiem Murphym nebo až příliš důvěrném přátelství s Robyn Crawford, dokud Whitney nepotkala Bobbyho Browna. Ten měl už tehdy poměrně temnou minulost. Byl zapletený s gangy, zraněn během přestřelky a ve 22 letech už měl tři děti.

V den jejich svatby Eddie Murphy údajně prosil Whitney, aby si Bobbyho nebrala. Bohužel ho ale neposlechla. Sama také rozhodně nebyla svatá. Brown ve své knize popsal, jak našel svou nastávající šňupat kokain těsně před obřadem.

Osobní strážce byl velkým zlomovým bodem v její kariéře, Brown však úspěch manželky nenesl dobře. Žárlil, údajně svou ženu týral a přiznal i četné aféry.

Po narození jejich společné dcery Bobbi Kristiny se začaly provalovat problémy veřejně a kolovaly první fámy o závislosti na lécích na předpis. V 90. letech Whitney prodělala několik samovolných potratů, které se na jejím psychickém zdraví tvrdě podepsaly.

V té době Brown úspěšně plnil přední stránky bulváru. Hýřil, měl opletačky se zákonem a byl zatčen za řízení pod vlivem. Následující dekáda byla pro Whitney ještě o něco víc zdrcující, přestože její kariéra vzkvétala. Bylo čím dál náročnější s ní pracovat, v novinách se propíraly drogy, její nešťastné manželství, ale také její váha. Často se psalo o poruše příjmu potravy, což zpěvačka odmítala s tím, že se kvůli stresu občas pouze nestíhá najíst.

Ačkoliv to dlouho popírala, drogy se staly nedílnou součástí jejího života. Problémy si nechtěla přiznat, stejně jako násilnickou povahu svého manžela. V roce 2003 ji přivolaná policie našla s monoklem a rozseknutým rtem, Browna obvinili z přestupku, ale později pár opouštěl soudní síň ruku v ruce. V témže roce také přišla Whitney o otce, s nímž měla velmi blízký vztah. Ztráta ji nesmírně zdrtila. V roce 2006 konečně požádala o rozvod a dostala dceru Bobbi Kristinu do péče.

Teprve během rozhovoru s Oprah Winfrey v roce 2009 Houston přiznala závislost, která ji dohnala k léčení. Tehdy tvrdila, že je čistá, v procesu odvykání. Připustila však, že denně bojuje s nutkáním si šlehnout. Tomu zjevně neodolala, do léčebny se vrátila ještě několikrát. Zoufale prý toužila dát se dohromady a být šťastná.

11. února 2012 našli zpěvačku v bezvědomí ve vaně hotelového pokoje v Beverly Hills. Oživovali ji 20 minut, než byla ve věku 48 let prohlášena za mrtvou. Předpokládá se, že její smrt byla nešťastnou náhodou. Mohlo za ni utonutí v kombinaci se srdečním onemocněním a vlivem drog.

Co se týče způsobu života, předala Whitney pomyslné žezlo své dceři. O té se po matčině smrti psalo kvůli drogám, nestabilním partnerským vztahům a úbytku váhy. Historie se bohužel opakovala. 31. ledna 2015 našel Bobbi Kristinu její tehdejší partner v bezvědomí ve vaně. Následujících šest měsíců byla v kómatu v nemocnici, než 26. července ve věku pouhých 22 let zemřela.

Reklama

Další články

Načítám