Hlavní obsah
Článek

Se seriálem Bridgertonovi slaví Netflix obrovský úspěch, stal se celosvětovým hitem. Poutá romantickým dějem, kostýmy, ale také pikantními scénami, které divák v dobových seriálech jen tak nevidí. Alespoň ne v takové míře a podobě, jakou ukazují právě Bridgertonovi, respektive představitelé hlavních postav Daphne a Simona Phoebe Dynevor a Regé-Jean Page.

Na konto odvážných milostných scén se vyjádřila i jejich choreografka Lizzy Talbot, kterou prý zprvu překvapily stejně jako některé diváky. Když práci brala, nepředpokládala, že seriál bude zahrnovat až tak žhavé záběry. „Nečekala jsem, že tam bude tolik intimity. Myslela jsem si, že třeba polibek,“ uvedla pro web Insider.

Lizzy Talbot s hercem Regé-Jeanem Pagem

„Když mi psali, seriál neměl jméno. Jediné, co mi řekli, bylo, že bude vycházet z knihy Vévoda a já,“ uvedla Talbot. A jelikož se děj odehrává na počátku 19. století v prostředí britské aristokracie, choreografka předpokládala umírněnost.

V době podpisu smlouvy knihu neměla přečtenou, o průzkum tak požádala maminku. Ta jí prý se smíchem odpověděla, že bude mít nejspíš hodně práce. „Říkala jsem si ‚ups, možná jsem jí to ani neměla posílat‘,“ smála se Talbot.

I česká tvorba v poslední době nabídla seriál, který milostnými scénami vzbudil hodně pozornosti. Šlo o Boženu, konkrétně druhý díl s Annou Kameníkovou a Janem Nedbalem v hlavních rolích, který vyvolal diskuzi o (ne)vhodnosti sexuálních scén.

Některým divákům vadily vzhledem k času vysílání po 20. hodině, podle jiných byly scény na úkor dějové linky a zobrazení Němcové jako spisovatelky. „Čekali jsme, že se diskuze na toto téma otevře,“ řekla Super.cz režisérka Lenka Wimmerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám