Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Luis Garavito (64), známý jako „Bestie“, je kolumbijský sériový vrah, odsouzený za vraždy 138 chlapců. Obviněn byl ze 172 vražd, podle odhadů se však číslo může vyšplhat až ke třem stovkám obětí.

Garavito měl kruté dětství. Otec ho bil, stejně tak jeho sourozence a matku. Jako chlapec navíc musel být svědkem jejího týrání. Z domu proto utekl a potloukal se po ulicích. Sám se také stal obětí znásilnění.

Své oběti si Garavito vybíral mezi zranitelnými chlapci mezi 6 a 16 lety: chudými, bez domova nebo sirotky. Lákal je na drobné dárky, sladkosti, peníze nebo nabídky práce. Aby předešel odhalení, často měnil převleky. Vystupoval jako kněz, mnich či farmář.

Když si získal důvěru chlapců, procházel se s nimi tak dlouho, dokud nebyli unavení, pak je odvedl na odlehlé místo a začalo peklo: oběti svázal, svlékl, znásilňoval, mučil a podřízl. V některých případech jim odřezal hlavu, v jiných genitálie, které jim pak nacpal do úst. Těla byla nalezená se stopami kousanců, řezných ran, znásilnění ostrými předměty.

Garavito vraždil mezi lety 1992 - 1999. K jeho nalezení dopomohl nález dvou zohavených těl u města Génova, kde policisté našli také lístek s adresou někdejší vrahovy přítelkyně. Když se za ní vypravili, nevěděla, kde se muž nachází, policie ale získala několik jeho věcí včetně fotek malých chlapců.

K dopadení vraha nakonec pomohl bezdomovec, který si všiml muže, jenž na ulici ve městě Villavicencio obtěžoval malého chlapce, a zavolal policii. Garavito byl nejdříve obviněn z pokusu o znásilnění, což popíral. Až později policie zjistila, koho dopadla. Po mnoha hodinách výslechů se vrah ke svým činům přiznal.

V prosinci 1999 byl odsouzen k 1853 letům vězení. Dle kolumbijských zákonů však člověk může strávit ve vězení maximálně 40 roků. Za spolupráci mu byl navíc trest snížen na 22 let. Rovněž dle kolumbijských zákonů však pachatelé zločinů na dětech nemohou využívat justičních výhod (jako snížení trestu). Není tak jasné, zda a kdy dojde k jeho propuštění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám