Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco o představitelce hlavní hrdinky z Pretty Woman Vivian fanoušci slýchají pravidelně, její kamarádka Kit De Luca zůstává tak trochu v pozadí. Herečka Laura San Giacomo (58) je přitom velmi aktivní a její filmografie může nabídnout víc než oblíbenou a pravidelně reprízovanou pohádku pro dospělé.

K herectví si přičichla na střední škole, poté je studovala v Pittsburghu. Po absolutoriu se přestěhovala do New Yorku. Začínala v divadle, na obrazovce se poprvé objevila na konci osmdesátých let v seriálech Crime Story a Miami Vice.

Ve stejné době začala i její filmová práce. První velkou roli si zahrála ve filmu Sex, lži a video a za postavu Cynthie byla nominována na několik filmových cen. Zlatý glóbus ani cenu BAFTA nezískala, uspěla ale u kritiků v Chicagu i Los Angeles.

Roli Kit De Luky si zahrála v roce 1990, následně se objevila ve filmech V podezření, Jednou dokola, Žena pro dva muže nebo Nerovná partie. Účinkovala také v seriálech Třeba mě sežer, Veronica Mars, Božská mrcha nebo Námořní vyšetřovací služba.

San Giacomo je podruhé vdaná za herce Matta Adlera. S prvním manželem, hercem Cameronem Dyem, má pětadvacetiletého syna Masona, který trpí mozkovou obrnou. „Postižení je přirozená věc, vždycky byla a vždycky bude. Je to součást světa a součást života,“ uvedla herečka v pořadu Oprah Winfrey.

Reklama

Další články

Načítám