Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odchod hudebníka Ladislava Štaidla (†75) zasáhl všechny jeho přátele. Do posledního věřili, že zdravotní potíže, které ho upoutaly na lůžko, překoná. V neděli bohužel přišla smutná zpráva, že skvělý skladatel, textař, ale i kapelník a zpěvák ve svých pětasedmdesáti letech zemřel.

K jeho blízkým přátelům patřil i rocker a frontman kapely Olympic Petr Janda (81). S Ladislavem Štaidlem i jeho bratrem Jiřím se znali od dětství. „To je vždycky bolestivé, já ho znal od 15 let. Znali jsme se opravdu dobře,“ řekl Super.cz Janda, kterého smrt kamaráda velmi zasáhla.

„V 80. a 90. letech jsme spolu byli velmi často. Diskutovali jsme na různá témata, nejen hudební, ale i politická. Pravidelně jsme spolu hráli tenis a mariáš a v 80. letech jsme u mě pravidelně trávili Silvestra. Znal jsem ho dobře a musím říct, že jsem se na něj vždycky těšil,“ vyprávěl rocker.

„Jsou lidi, kteří když přijdou, tak se mi ani nechce otevřít, ale když zazvonil on, tak jsem měl radost, že přišel. Takže když přišla tahle nemilá zpráva, navíc ještě v tom kontextu, že jsem se s ním chtěl sejít, ještě předtím, než onemocněl, tak mi to přišlo hrozně líto a celý den jsem strávil přemýšlením o jeho životě. Měl jsem ho prostě plnou hlavu,“ uvedl Janda, kterého informace zastihla na cestě z Moravy.

„Vlastně ani nevím, jak ta cesta ubíhala, jak jsem na něj intenzivně myslel. Je to bohužel za námi a není to první mrtvý z mé generace. Taky jsem měl v hlavě, že první pohřeb, na kterém jsem byl jako dospělý, byl pohřeb jeho bráchy Jirky, který umřel v 73. roce. Zabil se v Říčanech v autě,“ dodal Janda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám