Hlavní obsah
Článek

Se zdravotními problémy se Ladislav Štaidl (†75) potýkal delší dobu. Všichni ale doufali, že se vše v dobré obrátí. Hospitalizován byl s koronavirem začátkem ledna, v neděli ráno o jeho skonu informoval Blesk.cz.

Zdravotní problémy hudebního bosse začaly na začátku ledna, kdy ho jeho syn Artur (24) nechal převézt do nemocnice, kde byl okamžitě umístěn na oddělení ARO. Patřil do rizikové skupiny nejen kvůli věku, ale také kvůli minulým onkologickým onemocněním. Před dvaceti lety se léčil s rakovinou.

„Té choroby jsem se bál po celý život, a když jsem ji nakonec dostal, paradoxně jsem nepropadl panice. Na tu bestii jsme naštěstí přišli včas,“ uvedl v rozhovoru pro Magazín Práva.

Štaidl se nesmazatelně zapsal do české populární hudby zejména v období 70. a 80. let. Pozdější kytarista, pianista, dirigent, skladatel, textař, zpěvák a podnikatel zažil nejúspěšnější léta hlavně v době spolupráce s Karlem Gottem (†80).

Ladislav Štaidl a syn Artur Štaidl

Kromě zmíněného syna Artura, který vzešel ze vztahu se zpěvačkou Ivetou Bartošovou (†48), za něj truchlí i dcera Karolína (38) a další dva synové Jan (44) a Jiří (46).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám