Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už na zkoušku inaugurace amerického prezidenta Joea Bidena dorazila Lady Gaga (38) v outfitu plném symbolů. Dalo se tedy očekávat, že finální model, ve kterém zazpívá americkou hymnu The Star-Spangled Banner (česky Hvězdami posetý prapor), bude rovněž plný jinotajů.

A tak se také stalo. Popová diva nakráčela viditelně nervózní, ale nadšená, v na míru šité róbě, kterou pro francouzský módní dům Schiaparelli navrhl jeho kreativní ředitel Daniel Roseberry. Model tvořený minimalisticky řešeným kašmírovým kabátkem a nabíranou hedvábnou sukní splňoval praktický účel tím, že zahřál a zároveň měl symbolizovat svěží nový začátek.

Nejvýraznějším prvkem outfitu byla brož v podobě zlaté holubice míru s ratolestí v zobáčku. Šperk svým surrealistickým pojetím odkazuje na zakladatelku módního domu Elsu Schiaparelli, mistryni modernity, jejíž modely se vyznačovaly spojením chaosu i naděje.

„Jako Američan žijící v Paříži je tento model mým milostným dopisem zemi, která mi tolik chybí a interpretce, kterou tak dlouho obdivuji,“ komentoval návrhář Roseberry svůj výtvor a vyznal se tak k lásce a obdivu ke své zemi i zpěvačce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám