Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo by si nepamatoval Careyho Mahoneyho, jednu z nejvýraznějších postav slavného filmu Policejní akademie z roku 1984. I když byl Steve Guttenberg (62) populární už před ním, teprve role roztomilého policisty z něj udělala hollywoodskou hvězdu.

Osmdesátá léta byla pro herce celkově pracovně mimořádně plodná. Diváckého úspěchu se dočkala i pokračování policejních komedií, stejně tak snímek Číslo 5 žije z roku 1986 nebo filmy Tři muži a nemluvně a Okno z ložnice, oba z roku 1987.

Začátkem devadesátých let si dal Guttenberg hereckou pauzu, a i když se k práci později vrátil, někdejší popularity už nedosáhl.

Objevil se ve filmech Turbotarantule: Láva poraženým nebo Žraločí tornádo 4, zahrál si i v seriálech (Veronica Mars nebo nověji Hráči). Herecky činný je stále.

Od roku 2019 je herec ženatý s reportérkou Emily Smith. Poznali se v roce 2014 díky novináři Scottu Rapoportovi, který jim domluvil rande. Zasnoubili se o dvě léta později.

Mezi lety 1988 - 1992 byl Guttenberg ženatý s modelkou a herečkou Denise Bixler.

Reklama

Další články

Načítám