Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo by neznal Mr. Beana... Poťouchlá postavička v záplatovaném saku, která si říká o jeden malér za druhým, miluje svého plyšového medvídka a po silnicích se prohání v mini cooperu, se proslavila po celém světě. Poprvé byl seriál odvysílán v roce 1990 a od té doby získal srdce miliónů fanoušků. Televizních a později i těch na sociálních sítích.

Představitel Rowana Atkinsona 6. ledna oslavil 66. narozeniny a v nedávném rozhovoru svěřil, že hraní Mr. Beana si moc neužíval. „Ta míra zodpovědnosti není příjemná. Bylo to stresující a vyčerpávající a těším se, až to skončí,“ uvedl ke své nejslavnější roli, která se dočkala také filmového zpracování a animované verze.

Ve skutečnosti je Atkinson jejím opakem: elegán s titulem z Oxfordu a zálibou v luxusních vozech. Ve sbírce měl nebo stále má McLaren F1, Aston Martin V8 Zagato, Bentley Mulsanne Birkin-Edition, Rolls-Royce Phantom Drophead, Aston Martin V8 Vantage nebo BMW 328.

Na obrazovkách se Atkinson začal objevovat koncem sedmdesátých let, fanoušci ho znají ze satiry Žádné zprávy v devět, mimořádně úspěšného seriálu Černá zmije či z filmů Nikdy neříkej nikdy, Čtyři svatby a jeden pohřeb a samozřejmě Johnny English a jeho pokračování. Aktuálně pro Netflix natáčí komediální seriálu Man vs. Bee.

V roce 2013 Atkinson obdržel Řád britského impéria.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám