Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Původní videoklip k písni Nafrněná má na YouTube přes 45 miliónů zhlédnutí, zpěvačka a herečka Barbora Poláková (40) nyní představila novou, vokální verzi písně i videoklip, jehož natáčení se prostřednictvím videohovoru zúčastnilo 16 hereček, mj. Martha Issová, Ivana Chýlková, Petra Nesvačilová, Anna Polívková nebo Markéta Děrgelová, která v klipu odtajnila těhotenství.

„Ráda hledám nové formy a aranže u všech písní. Nafrněnou jsme hráli od našeho prvního koncertu i v akustické verzi a házela trošku jiný rozměr než ta, která je známá. Bylo dlouho ve vzduchu, kdy se ji rozhodneme tak i nahrát,” popisuje Poláková vznik nové verze s názvem Nafrněná & Svobodomyslná.

Klip v režii Víta Klusáka otevírá závažné téma domácího násilí a názvem odkazuje ke knize Kateřiny Lieskovské (Svobodomyslná). Autorka v ní popsala vlastní zkušenost s domácím násilím a sama se do klipu také zapojila.

Podle Báry Polákové tím píseň získala důležitou nadstavbu.

„Už skoro rok spolupracuji s dobrovolným sdružením psychologů a psychiatrů - Sociální klinika - které poskytuje sezení těm, kteří nespadají do kolonek pojišťovny a nejsou na tom finančně tak dobře, aby si mohli psychologa dovolit. Zároveň ale řeší složitou životní nebo rodinnou situaci. Přála bych si, aby tenhle náš první společný projekt s Vítem dodal odvahu ženám, které pomoc potřebují, ale bály se o ni říct,“ věří Poláková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám