Hlavní obsah
Článek

Seriálový svět opustil spisovatel a producent William Link (†87), který byl spoluautorem seriálů Columbo a To je vražda, napsala.

Televizní ikona zemřela v neděli 27. prosince a informaci o tom, že šlo o srdeční selhání, potvrdila magazínu Deadline jeho manželka Margery Nelson. Patnáctého prosince William ještě oslavil 87. narozeniny.

William Link s Peterem Falkem

Jeho kariéra trvala více než 60 let a nejvíce se proslavil spoluprací s Richardem Levinsonem (†52), se kterým se znali od 14 let a vytvořili společně mnoho příběhů, scénářů a dramat. Právě spolu také vytvořili nejznámější roli Petera Falka (†83) v seriálu Columbo, jehož první epizodu režíroval Steven Spielberg. Ten se o Linkovi vyjadřoval jen v superlativech.

„Byl jedním z mých nejoblíbenějších a nejtrpělivějších učitelů. Naučil jsem se od něj opravdu velmi mnoho o tom, jak se tvoří zápletky. Spolu s Dickem věřili mladému, nezkušenému režisérovi a svěřili mu první díl Columba, za což jsem jim neskonale vděčný. Vděčím Willovi za mnohé, moje myšlenky jsou nyní s Margery a její rodinou,“ zavzpomínal slavný režisér.

William Link získal spolu s Levinsonem za svou kariéru mnoho ocenění včetně dvou Zlatých glóbů a dvou cen Emmy.

Reklama

Další články

Načítám