Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská národní zdravotní služba uvedla reklamu, která zachycuje Santu Clause po nákaze koronavirem. Nemocného seniora přivezou do nemocnice, kde se postupně zotavuje pod dohledem odborníků.

Reklama má upozornit na báječnou práci, kterou odvádějí v časech pandemie zdravotnická zařízení. A ačkoliv se Santa ve videu nakonec uzdraví, ne všichni reklamu ocenili.

Záběry se Santou napojeným na dýchací přístroje a na kapačky shledali někteří diváci jako děsivé a traumatizující.

„Nejsem nadšený z toho, jak děsí dospělé a traumatizují děti touhle reklamou,“ nechal se slyšet jeden z uživatelů Twitteru. „To je tak neuctivé, jak se opovažují," napsala jiná. „Měli by potrestat toho, kdo má tu reklamu na svědomí,“ přisadil si další.

Sama Národní zdravotní služba (NHS) se ale brání, že zaznamenala i mnoho pozitivních reakcí. „Vytvořili jsme vánoční reklamu, která vzdává hold zdravotníkům a dobrovolníkům, kteří se v těchto těžkých časech starají o naše bezpečí a blaho,“ stojí v prohlášení NHS.

V něm se také uvádí, že reklama vznikla jako charitativní projekt a není určena pro televizi, tedy ani pro děti. Přesto se NHS omluvila rodičům, kteří shledali, že byly jejich děti nějakým způsobem reklamou traumatizovány.

Související témata:
NHS

Reklama

Další články

Načítám