Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V listopadu se měla operní pěvkyně Kateřina Kněžíková objevit ve dvou velkých projektech. Debut s Vídeňskými symfoniky v koncertní síni Musikverein se kvůli útokům a lockdownu musel zrušit a koncerty pod taktovkou Sira Johna Eliota Gardinera s Českou filharmonií potkal stejný osud. „Ani nedokážu vypovědět, jak mě to hrozně mrzí,“ řekla Super.cz Kateřina Kněžíková.

„Doufám, že se najdou náhradní termíny, jako zatím u většiny zrušených koncertů. V letošním roce je to už druhý velký operní projekt, po Káti Kabanové, který se kvůli restrikcím nemůže uskutečnit," upřesňuje.

Kateřina je jednou z našich nejobsazovanějších operních pěvkyň. Její kalendář je za normální situace nabitý prací a k tomu se stará o své dvě malé dcerky, jež má s manželem, operním pěvcem Adamem Plachetkou.

Operní pěvkyně už se těší na svátky s rodinou. Vánoce budeme trávit v rodinném kruhu, letos vyměníme Prahu za klidné a tiché prostředí vesnice. Těšíme se, až nás zase oblaží jiskřičky v očích našich dcer při rozbalování dárků, na společné muzicírování u strojení vánočního stromečku. Zkrátka to budou Vánoce plné radosti, rodinné pohody a klidu," dodala pro Super.cz Kněžíková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám