Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Naposledy mohli televizní diváci vidět Janu Sovákovou v Ulici před čtyřmi roky. Tehdy se ale objevila jen na skok, ve dvou epizodách. Z děje seriálu, kde byla jednou z hlavních postav, zmizela před sedmi lety. Nyní se postava Ingrid vrací.

U výtvarné práce Sováková zůstala i poté, co seriál opustila. „Převážně jsem tetovala lidi,“ říká. „Mám vystudovanou střední výtvarnou školu a dělala jsem třeba i kostýmy pro divadlo. Takže to není tak, že bych úplně změnila povolání. A pořád si občas někde něco zahraju,“ vyjmenovala.

Ingrid zatím zůstává její nejznámější televizní rolí.

„Ingrid byla zpočátku cílevědomá, chladná a ambiciózní mrcha. Dopouštěla se věcí, které už byly hodně přes čáru. Při jedné takové lumpárně vypadla z okna, přestala chodit a zůstala na vozíku. Nakonec se ukázalo, že její zdravotní omezení bylo psychosomatického původu. Já si to vykládám tak, že ji tížila vina za všechno, co provedla. Následkem toho pak Ingrid prošla určitým vnitřním vývojem. Přestala intrikovat a stala se z ní relativně normální ženská, jejíž pohnutky jsou možná drsné, ale pochopitelné,“ popsala charakter své postavy.

Ta z děje zmizela, protože se odstěhovala, aby se postarala o děti své tragicky zesnulé sestry.

Role se Sovákové hraje dobře, herečce vyhovují její emocionální a vztahové pohnutky. „To mě na Ingrid vždycky herecky bavilo a zajímalo. Hůř se mi hrály jen situace, kde byl zapotřebí ekonomický, nebo dokonce politický slang. To jsem občas skoro nevěděla, o čem mluvím,“ přiznala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám