Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Alice Bendová (50) je velkou milovnicí rybaření. Před pár dny vyrazila na fakultu rybářství do Jihočeské univerzity, kde si prohlédla chov jesetera. Sama je milovnicí kaviáru, který používá i na pleť, protože díky němu prakticky nestárne. Děsilo ji, že kvůli tomu musí ale jeseteři umírat.

“Bylo pro mě velkým zklamáním, když jsem kdysi dávno přišla na to, že tyhle krásné ryby bývaly kvůli kaviáru zabíjeny, a proto jsem byla naprosto nadšená, když mě pan děkan univerzity Pavel Kozák pozval na prohlídku chovu jesetera, který se chová u nás ve Vodňanech. Přišli zde totiž na patentovanou metodu, kdy se kaviárový extrakt získává bez usmrcení a traumatizace jikernaček jeseterů," prozradila Super.cz Alice.

"Je škoda, že o takových českých úspěších tak málo lidí ví. Já český kaviár používám, protože je na pleť skvělý," dodala Alice, která si dokonce pohladila i jesetera albína, který je na trhu nejdražším. Kilo kaviáru vyjde na neuvěřitelných půl milionu korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám