Hlavní obsah
Článek

Jan Dolanský (46) prožívá obrovský smutek. Zemřel jeho tatínek, taktéž herec, Zdeněk Dolanský (†68). O smrti otce informovali jeho synové Jan a Jiří na sociální síti.

„Náš táta, Zdenda Dolanský, včera odpoledne odešel. Všem, kdo jste se ozvali, moc děkujeme, a vy všichni, kdo jste ho měli rádi, vzpomeňte na něj a dejte si něco dobrého. Pokud bude možné uspořádat alespoň malou akci například ve spolupráci s Městskými divadly pražskými, ozveme se,“ napsal Jiří Dolanský.

Právě v Městských divadlech pražských Zdeněk Dolanský léta působil. „Zdeněk Dolanský za svůj život ztvárnil více než sto třicet rozmanitých divadelních rolí klasického i současného činoherního repertoáru. Na jevištích různých divadel vystupoval bezmála padesát let. Zakončení jeho profesní dráhy v Městských divadlech pražských je však symbolické – byla to právě Městská divadla pražská, kde začínal jako rekvizitář před svým přijetím na studia herectví,“ stálo na stránkách divadla.

Zdeněk Dolanský si zahrál také například v seriálech Rapl, Policie Modrava či Četnické humoresky. Působil také jako úspěšný dabér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám