Hlavní obsah
Článek

Adina Mandlová (†81) byla jednou z největších hvězd stříbrného plátna. Její bouřlivý život byl plný úspěchů, zklamání a tragédií. Vystřídala nejen mnoho filmových rolí, ale také mnoho partnerů. V dobách její největší slávy ještě nikdo netušil, jak smutný konec tuto krásnou herečku čeká.

Se svým posledním manželem Benem žila Mandlová v Kanadě, ale po jeho smrti se znovu vrátila do své vlasti. Zde žila na zámku Dobříš, kde bylo tenkrát sanatorium. Tehdejší pracovnice vzpomínají na poslední dny hereččina života.

„Občas jsem z jejího pokojíku slyšela, jak tam sténá a jak je nešťastná,“ řekla v pořadu Příběhy slavných Jaroslava Holá. „Přestávala chodit, spadla třeba z postele. Nakonec se jí velice přitížilo," dodala.

„My jsme s kolegyní s ní trávily celé noci, protože to už se nedalo, aby zůstala sama. Ke konci už jsme měly problémy ji někam dovézt, třeba i na záchod. Už neměla sílu,“ potvrzuje další pracovnice Martina Žižková.

Ta také vysvětluje, proč nemá Adina Mandlová svůj vlastní hrob. „Adina mi říkala, že chce zemřít tak, jak přišla. Že se chce ztratit. Nechtěla do žádného hrobu, ani k otci, ani k matce. Chtěla prostě odejít ze světa.“

To jí bylo splněno. Adina zemřela 16. června 1991 v příbramské nemocnici, kam byla z Dobříše převezena. Po kremaci v blatenském krematoriu byl její popel rozptýlen na posypové loučce. Dokument, ve kterém budou odhaleny nejen smutné konce této slavné hvězdy, můžete sledovat už dnes večer.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám