Hlavní obsah
Článek

Konečně jsme se při povídání dostali i k její profesi herečky. S Vlastinou Svátkovou (42) jsme při předchozích setkání probírali hlavně její soukromí a rozvod s manželem Jiřím Kounickým, a také její poslední knihu Najdeš mě ve tmě. Tentokrát jsme se ovšem sešli na filmové premiéře snímku Smečka.

"Hraju tam matku, která má starost o svého syna. Takže jsem máma jako ve svém vlastním životě. Je to z prostředí dorosteneckého hokeje a moje postava je taková ustaraná maminka dospívajícího kluka, kterého šikanují spoluhráči v hokejové kabině. Slyšela jsem, že to tak ve skutečnosti opravdu je, a i horší než v tom filmu," svěřila Vlastina, která je po setkání s příběhem ráda, že ani jeden z jejích třech synů ke kolektivním sportům neinklinuje.

Zajímavostí je, že ve filmu mluví česko-slovensky. "Byl to takový protiúkol, protože po mně vždycky chtějí, ať mluvím česky anebo slovensky bez přízvuku," musela si při natáčení zavzpomínat na časy, kdy se ze Slovenska přestěhovala do Prahy a teprve se česky učila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám