Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 62 let zemřel herec Martin Havelka. Informaci zveřejnil režisér Jan Hřebejk na Twitteru a následně ji potvrdila mluvčí Městského divadla Brno, v němž Havelka roky působil.

Na divadelního a filmového herce vzpomínají přátelé a kolegové.

„Ach jo... 1. 10. výročí odchodu Káji (zpěváka Karla Gotta - pozn.), včera mojí kamarádce zemřel tatínek a dnes můj milý kolega z Mary Poppins Martin Havelka... Moc mě to mrzí, moc. Martine, pusu do nebe. Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým,“ kondolovala prostřednictvím sociální sítě Monika Absolonová.

Vzpomínku zanechala také Tereza Kostková, která si s Havelkou zahrála např. ve filmu 10 způsobů lásky. „Šok... skvostný herec, báječný kamarád, vzpomínky nezapomenutelné. Děkuji, že jsi byl,“ napsala herečka.

K projevům upřímné soustrasti se přidala také zpěvačka Ilona Csáková, která s Havelkou hrála ve Vlasech, nebo Michaela Kuklová. „Je mi to moc líto,“ napsala.

V Městském divadle Brno Havelka působil od roku 1999 a na tamní Činoherní i Hudební scéně ztvárnil na pět desítek rolí.

„Je ironií osudu, že se s Martinem Havelkou loučíme ve dnech, kdy na Hudební scéně hrajeme úspěšný muzikál Mamma Mia!, ve kterém mu patřila role Sama, férového muže, který se dokáže vypořádat se vším, co ho v životě potká. Přesně takový byl i on. Martin bude chybět jak své rodině, tak svým kolegům a neméně tak i svým divákům a fanouškům, kterých měl zaslouženě celou řadu nejen v našem divadle,“ uvedlo divadlo ve smutečním oznámení.

Reklama

Další články

Načítám