Hlavní obsah
Článek

Carmen Mayerová přijala nabídku zahrát si roli, i když jen epizodní, v seriálu Sestřičky. „Je to stará nemocná paní, která trpí Alzheimerovou chorobou, udělá se jí špatně a rychlá ji přiveze do nemocnice. A tak jsem tu, jak mě pán bůh stvořil,“ uvedla herečka v narážce na to, že v maskérně tentokrát dlouho nepobyla, nebylo třeba.

Mayerová v mnoha svých rolích hrála a hraje krásné a noblesní ženy, seriálová nabídka tak vybočovala z jejího obvyklého repertoáru. „Celý život jsem byla odsouzena k rolím svůdnic, krasavic a nevěrných potvor, takže jsem ráda, když přijde i nějaká chudinka ušlápnutá, skromná. Tuhle roli jsem přijala ráda,“ svěřila herečka.

Vážně pak dodala, že sama má s těžkými chorobami zkušenosti z nejbližšího okolí. „Pečovala jsem o maminku, která měla demenci a Parkinsona, i svou celoživotní přítelkyni jsem zažila v katastrofálním stavu. Hrát to je ale něco jiného, říkám si ‚nedej bůh‘, aby mě něco takového také potkalo.“

Diváci mohou Mayerovou znát z televizních obrazovek, a především z divadelních jevišť. Působí v Divadle na Vinohradech, ve Viole, v Divadle na Fidlovačce, v Ungeltu či v divadle Studio DVA.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám