Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po delší době jsem měli příležitost potkat se s Terezou Maxovou. Slavná modelka ve čtvrtek přesně v 10:10 hodin odstartovala šestý ročník charitativního happeningu s názvem Hýbejte se s TERIBEARem, který pořádá Nadace Terezy Maxové dětem. Modelka promluvila o tom, že v letošním roce má kvůli opatřením spojeným s pandemií COVID-19 zcela novou, virtuální podobu. Práskla na sebe také, že ona sama moc neběhá, určitý druh pohybu ale přece jen praktikuje.

Terezo, letošní ročník vašeho happeningu Teribear bude jiný. Už se nebude běhat komunitně na pražském Vítkově. Jaké změny se udály?

V letošním roce je Teribear virtuální komunitou, bohužel se kvůli opatřením, která jsou spojena s Covidem, nemůžeme sejít na jednom místě. Proto jsme se rozhodli uspořádat virtuální variantu, zapojit se může každý v Česku i v zahraničí. Stačí stáhnout si aplikaci a propojit se s teribear.cz. Cíle je pořád stejný: pomáhat vlastní pohybem opuštěným dětem. Za každý zdolaný kilometr věnují partneři akce 10 Kč konkrétní pomoci. Poprvé jsem dnes na zahájení s rouškou a nejsem ve sportovním oblečení, bohužel tu s námi nejsou ani děti z dětských domovů. Pomoc nás ale všechny spojuje i na dálku.

Je vám líto, že jste museli změnit koncept, který byl tak oblíbený?

Určitě mi chyběla každoroční atmosféra, která byla na každém předchozím ročníku a také komunita lidí, děti z dětských domovů, kteří se mnou tradičně jdou první kolečko happeningu, to vše mi chybělo. Na druhou stranu jsem ale moc ráda, že se nám povedlo realizovat virtuální formu Teribeara. Může se zapojit každý z různých měst a vlastně i ze zahraničí. Teribear se dostal třeba na Miami, kde běhá Karolína Kurková s rodinou, nebo do Turecka, kde se zapojil tým Kaplankaya (pětihvězdičkový hotel v Turecku, který vlastní modelka s manželem).

Vy sama nejste běžkyně, jak vám tento koncept vyhovuje?

To je pravda, mně daleko víc vyhovuje chůze než běh, pohyb mám ale ráda. Každý den ujdu asi pět kilometrů a těším se, že mi na leaderboardu budou kilometry přibývat.

Bylo těžké získat pro podporu happeningu známé osobnosti?

Jsou to lidé, kteří nás podporují od začátku a projektu věří, projekt dobře znají a účastní se každý rok. Radek Štěpánek, Bára Strýcová a Karolína Kurková nám dnes poslali alespoň virtuální zdravici, protože tu bohužel nemohli být. Aňa Geislerová a Renata Langmannová nás přišly podpořit osobně.

Když tedy Tereza Maxová neběhá, tak jaký druh pohybu provozuje?

Mám ráda chůzi, basketbal a začala jsem plavat, každý den jsem uplavala kilometr. Ráda také cvičím pilates a jógu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám